9-12-2019 Kaakchirurg

Kiezen laten trekken.

Helaas hebben de chemo, IC opname en medicatie een verwoestende werking gehad op mijn gebit. Er zijn al 7 kiezen getrokken, en bij het laatste bezoek gaf de tandarts aan dat er weer 3 kiezen getrokken moeten worden.

Dus op 4 november een intake gehad bij de kaakchirurg in het UMCU. Door mijn bijnierproblemen durft de tandarts de kiezen zelf niet te trekken. Ook de kaakchirurg geeft aan dat hij met de endocrinoloog wil overleggen hoeveel cortisol ik voor de ingreep moet slikken. Daarnaast overlegt hij met de hematoloog of ik nog extra antibiotica moet slikken ivm verminderde weerstand. Dat laatste hoeft niet, het eerste wel. Ik slik 20mg kortwerkende hydrocortisol extra.

Probleemloos worden de 3 kiezen getrokken. Hechtingen er in en binnen een uur sta ik weer buiten.

Balen natuurlijk. 10 kiezen kwijt. Ik ben er achter gekomen dat er een “potje” is bij de zorgverzekeraars waaruit renovatiekosten van een gebit kunnen worden vergoed als je gebit schade heeft gekregen buiten je schuld om. Gelukkig kan ik aantonen dat mijn gebit voor de stamceltransplantatie goed was. Er is namelijk een overzichtsfoto gemaakt om te kijken of daar geen ontstekingen zaten.

Ben samen met de tandarts al paar maanden bezig met de zorgverzekeraar en eindelijk groen licht. Het ingediende plan mag worden uitgevoerd.