UMCU – Dag “+ 16 ” Intensive Care

Vannacht

Vannacht om 2:30 zijn wij gebeld door de dienstdoende Intensivist. Hij gaf aan dat de ademhaling (60x per minuut en tekenen van uitputting) dusdanig was verslechterd, dat het nodig was om opnieuw een beademingsbuis in te brengen. Hiermee konden ze niet meer wachten tot wij in het ziekenhuis waren en hier zouden ze dan ook direct mee beginnen.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, kregen wij te horen dat het inbrengen was gelukt. Wel was de situatie zo slecht geweest dat (kortdurige) hartmassage en een adrenaline shot nodig waren geweest tijdens het inbrengen van de beademingsbuis. Zijn saturatie (zuurstofgehalte van het bloed) was op dat moment gedaald tot 50% terwijl dit ten alle tijden boven de 90% (liever zelfs boven de 95%) moet zitten. Ook stortte de bloeddruk in elkaar. Gelukkig hebben ze dit weer snel onder controle gekregen, al is zijn bloeddruk nog steeds laag en zijn hartslag relatief hoog.

Het was wel kantje boord geweest, maar gelukkig was hij weer stabiel… Hij wordt nu in slaap gehouden en heeft eindelijk weer even rust.

Boezemvibratie

Ook heeft Dolf vannacht weer last gekregen van boezemvibratie. Hij heeft in totaal 4 keer (2 keer vannacht en 2 keer vanochtend) een schok gekregen om zijn hart te resetten. Dit heeft echter niet geholpen.

Onderzoeken

Vanochtend is er een HR CT scan uitgevoerd (een zeer gedetailleerde scan). Hieruit is geconstateerd dat zijn longproblemen waarschijnlijk veroorzaakt worden door een longontsteking. Om een goed beeld te krijgen van wat er zich exact in de longen afspeelt is eigenlijk een punctie nodig. Met een bloedplaatjes waarde van 18 (zoals hij nu heeft) is dit eigenlijk geen optie. Hierom is besloten toch maar weer te starten met antibiotica (breed spectrum).

Nu  (17.00 uur)

Op dit moment is de situatie nog nagenoeg hetzelfde als vannacht (dit is een goed teken). Hij heeft extra zakken bloedplaatjes gekregen en op dit moment een temperatuur van 38.1. Voor nu houden ze hem nog even slapende.

AANVULLING 22.45 uur

Dankzij 2 extra zakken bloed (rode bloedlichaampjes) is de bloeddruk weer wat gestegen. De hartslag is nog wel onregelmatig, maar niet extreem hoog (schommelt tussen 110 en 130).
De temperatuur is toch weer gezakt van 39,8 naar 37,8.

Dolf wordt voorlopig nog slapend gehouden. Hij krijgt weinig mee van de speciale zorg die aan hem besteed wordt.

Weerstand

De waarde van de witte bloedlichaampjes is nu 1.4, toch een voorzichtige stijging. Als de waarde van de witte bloedlichaampjes normaal is, kan Dolf’s eigen lichaam de infectie/ontsteking helpen overwinnen.
Dit is een kwestie van tijd en doorbijten…

381 gedachten over “UMCU – Dag “+ 16 ” Intensive Care

  1. Mike Poat&gal:uquot;Vrmos esperar para ver o que dali sai"…Mais um ordenado (barato?) ao fim do mês para pagar, e mais uma(s) indemnização(ões) daqui por uns tempos.Era bom que eu estivesse enganado e que esta medida fosse o primeiro passo para a retoma do futebol Sportinguista.

Reacties zijn gesloten.