UMCU – Dag ” + 10 ” Intensive Care Tube eruit

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog

Beademingsbuis 

Dolf werd vannacht heel misselijk door de beademingsbuis. De tube (buis) zat hem dwars, deed pijn. Hij kreeg al morfine voor deze pijn, maar kreeg er steeds meer last van. Om 6.00 uur vanochtend is de buis eruit gehaald. Even afwachten, hoe het met de hartslag/bloeddruk gaat.

Dolf is opgelucht: hij kan weer (weliswaar zachtjes) praten en kleine slokjes drinken.
Om 12.00 uur vroeg hij om een glas appelsap, een beetje appelmoes. Wat een déjà vu … , wat een heerlijkheid om een smaak te proeven… De tranen in mijn ogen…

Metingen 13.00 uur

Hartslag 80
Bloeddruk 167 – 74
Saturatie nu 95, maar schommelt tussen 95 en 99 (zuurstof door neus)
Temperatuur 36,3 graden

Medicijnen

4 x daags 1000 paracetamol, geen morfine meer.
Verneveling (in te ademen medicijnen) om te voorkomen dat slijm vast komt te zitten in zijn longen. Misschien heeft hij nog niet genoeg kracht om zelf slijm op te hoesten. Een longontsteking moet uiteraard voorkomen worden.
Daarnaast de standaard antibioticum die bij stamceltransplantaties hoort.
Prednison.

Voeding

Er is langzaam overgeschakeld op sondevoeding (nutrison proteine plus, 1,25 kcal/ml) i.p.v. de TPV (rechtstreeks in het bloedvat). Zo worden maag en darmen beter in werking gehouden. Hopelijk kan Dolf snel weer steeds meer zelf eten. (De eerste appelmoes zit er al weer in!)

En wat vindt Dolf van deze afgelopen dagen? 

Toen Dolf voor de hart-/en bloeddrukproblemen en de benauwdheid naar de IC werd gebracht, dacht hij dat het fout ging aflopen (Dat dachten er natuurlijk meer). Hij is heel blij, dat zijn hartproblemen overwonnen lijken te zijn. Dankzij heel veel inspanningen van het Medium Care en Intensive Care team! 

Hij schrok wel erg van alle puntbloedinkjes die de laatste dagen over zijn hele lichaam zijn verschenen, die hij nu voor het eerst bewust zag. Die bloedplaatjes waarde…..

Het overwinnen van de infectie (bacterie?) maakt ons heel gelukkig, geen koorts/verhoging meer!!!

 De klok tikt door
                                          Dit is dag ” + 10 ” 

staat er met grote letters op het notitie-bord tegenover Dolf’s bed geschreven.

  

82 gedachten over “UMCU – Dag ” + 10 ” Intensive Care Tube eruit

  1. Merci de ce commentaire Christian. Je vais aller visionner ça, d’autant que je connais Line Cormier et la valeur de son travail (et du tiens, bien entendu).Tu as mis le doigt sur un sapré bon filon, « l&#em17;e2pow8rment des acteurs pédagogiques ».Au plaisir d’en rediscuter !

  2. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for newbies. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

Reacties zijn gesloten.