Miltproblemen

Benauwdheid/pijn

Aan het eind van de middag van dag + 10  kreeg Dolf het wat benauwder. Zijn hartslag werd ook iets hoger, maar niet onregelmatig. Aan het begin van de avond kreeg hij pijn in zijn schouder, daarna in zijn linkerzij. De arts vertrouwde het niet en heeft Dolf naar de radiologie doorverwezen voor een CT-scan.
De angst was, dat er een bloeding in de milt was opgetreden (met lage bloedplaatjes waarde …)

Gelukkig bleek dit niet het geval. Wel bleek duidelijk een (nieuw) milt-infarct te zien op de scan.
Er is dus een stukje weefsel van de milt afgestorven door slechte bloedvoorziening. Er is overleg geweest met de hematoloog. Conclusie: dit milt-infarct is niet ernstig, maar kan wel heel pijnlijk zijn.
Dolf krijgt nu weer morfine voor deze pijn. De benauwdheid is misschien door de pijn gekomen. De metingen van hart/bloeddruk/temperatuur waren juist prima, dus daar zal de benauwdheid niet door veroorzaakt zijn. 

Weer een angstig avontuur … En wij zaten er weer bij en keken ernaar…

Op naar dag “+ 11”

339 gedachten over “Miltproblemen

  1. Un très joli texte…une belle amitié… en même temps une Sabrina super gentille..avec une très jolie petite fidol..e&rsqul;ailleur luka l’a bien compris…

Reacties zijn gesloten.