UMCU Dag 23 – ECG

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

ECG (electro cardiogram)

Een ECG geeft informatie over de hartfrequentie en het hartritme, over de wijze waarop de prikkelgeleiding plaatsvindt en over de toestand van de hartspier.

Vanmiddag is zo’n  hartfilmpje gemaakt (pre-screening sct). Dolf ging er in de rolstoel heen, de “toren” met medicijnpompen/voeding voor zich uitduwend. Marjolein als “rolstoelduwer” erachter. (Gelukkig heb ik al enige ervaring met rolstoelen 😉 ) Uiteraard het mondkapje voor. Het was wel weer een echt “foto-moment”.

Fijn: we troffen ook nog een laborant met een stralend humeur. Citaat: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.” Het was best even gezellig, dit “uitstapje”. Maar wel heel vermoeiend…
 
Bloedwaarden

H.b. (rode bloedlichaampjes) 6
Bloedplaatjes 18
Leuko’s (witte bloedplaatjes) 8

Dus geen bloedtransfusies nodig.

Medicijnen/voedsel/gewicht

Dolf kan beter slikken en alles veel beter binnenhouden. De kleine pilletjes krijgt hij nu weer in vaste vorm en niet meer via het infuus. De “grote” pillen worden nog vloeibaar via infuus toegediend. Naast de sondevoeding eet hij ook wel kleine porties, verdeeld over de dag. Omdat hij aan moet sterken, kan hij tussendoor ook snacks aanvragen. Vanmiddag om 15.00 uur heeft hij genoten van zijn kaassoufflé. Gelukkig kan hij weer zelf drinken. Dit is wel belangrijk, want zijn gewicht (75 kg) blijft een moeizaam aandachtspunt.

2 jaar geleden was Dolf aangeraden vóór de stamceltransplantatie aan te komen. Met heel veel plezier heeft hij een aantal maanden genoten van allerlei supertoetjes (slagroomvla etc.) en andere lekkernijen.
Hij woog de dag voor de opname bijna 90 kg (normaal 82). Dat was een perfect gewicht om het traject te starten.  Maar ja, toen kwam die streptokok om de hoek kijken….
Ook nu moet het gewicht omhoog…

Beenmergpunctie

Vrijdag zal de beenmergpunctie worden uitgevoerd. Dat wordt een spannende uitslag.

392 gedachten over “UMCU Dag 23 – ECG

Reacties zijn gesloten.