Controle plastisch chirurg en hematoloog 3-8


 De afgelopen weken gewerkt aan mijn conditie. Regelmatig naar de sportschool, maar ook fietsen en wandelen. Twee weken geleden voelde ik me grote delen van de week prima en heb  veel gefietst en veel gedaan. Ook zijn we nog 3 dagen op pad geweest naar ons geliefde Friesland. Niet zoals gewoonlijk geslapen in een tent, maar om de kans op infecties te verkleinen, gekozen voor een hotel. Met een fietsarrangement van een dag zijn we nog met de langzame boot over gevaren naar Terschelling. Absoluut een aanrader, alleen de tocht over de Waddenzee al! Op het eiland niet zover kunnen fietsen omdat ik moeite heb om de duinen op te komen. Simpel omdat ik heel snel zuurstof tekort heb. Wel heerlijk op het strand op het terras gezeten, gerust en lekker ijs gegeten.

De afgelopen week was een hele slechte en een schril contrast met de week ervoor. Totaal geen energie en de hele week niets anders gedaan dan krant lezen, bank liggen, slapen en TV kijken. Het contrast met de week ervoor was zo groot, dat ik me zorgen maakte of mijn ziekte, myelofibrose, aan het omslaan was naar acute leukemie. Dit komt nl vaker voor.
Voor afgelopen vrijdag stond er een afspraak met de plastisch chirurg. Omdat ik me zorgen maak over mijn bloedwaarden, me niet fit voel en het contrast met de week ervoor zo groot was, heb ik voor vrijdag een extra bloedonderzoek en bezoek aan de hematoog gevraagd. Mijn volgende controle is nl. pas gepland op 14 augustus.

De plastisch chirurg was zeer tevreden en ik hoef daar, mits ik geen last van de wonden meer krijg, niet meer terug te komen. Wel heel bijzonder was het feit dat zij aangaf dat op de ochtend van de13e februari, de eerste dag op de IC, de artsen met elkaar hebben overlegd of ze mij nog konden opereren of dat het te laat was en ik een operatie niet zou overleven en dus zou sterven aan de vleesetende bacterie (!). Wow, dat was een heftige mededeling. Zo nuchter als ik ben, zo hard kwam deze mededeling binnen. Bijna hadden ze me niet meer geopereerd omdat “ik al te ver heen was en toch dood zou gaan”. Pfff dat is wat. En nu kan ik weer lopen, eten, drinken, fietsen, ook al is het met mate. Gelukkig hebben ze de juiste keuze gemaakt 😉
Mijn vaste hematoloog was vrij, maar gelukkig was er een vervangster die op deze korte termijn mijn bloeduitslagen wilde beoordelen (medewerkers UMCU wat zijn jullie toch goed en klantvriendelijk!). Ze kende mij (en de details van ziekte en opname), omdat “het met mij wel een heel bijzondere situatie was waarover door de artsen onderling veel overleg is geweest”. Geeft wel een apart gevoel, om binnen het ziekenhuis zo bekend te zijn, hahaaaha.
De bloedwaarden zijn vrijwel hetzelfde als een paar weken geleden. Verder geen enkele aanleiding om te denken aan acute leukemie. Hart en longen zijn ook goed. Conclusie is dus dat ik mijn krachten gelijkmatiger moet gaan verdelen. Gewoon te veel gegeven toen het goed ging, en dat moeten bekopen in de week erna. Teveel over de grens heengegaan. Gelukkig maar, hier is nog wel iets aan te doen. Volgende afspraak is 14 augustus bij hematologie.

Met mijn schouders gaat het, door 2 maal per week fysio, de goede kant op. Ik heb minder pijn en kan ze al wat beter bewegen.

51 gedachten over “Controle plastisch chirurg en hematoloog 3-8

  1. Now that you point out all that I guess your right. But how do I let go? When I really love him. Maybe I’m jt scared that I wo&n#8217;t find anyone else.

Reacties zijn gesloten.