2 weken thuis

Al weer ruim 2 weken thuis. Daarin 2 verjaardagen gevierd. Die van mijn dochter, en mijn eigen 53e verjaardag! Het zal iedereen duidelijk zijn dat dit heel bijzondere momenten zijn geweest. Een week of 7 geleden zag het er niet naar uit dat ik deze dagen nog mee zou maken, en nu hebben we toch de feestjes kunnen vieren 🙂

Mijn herstel gaat met ups- en downs. De afgelopen week heb ik meer last van de wonden op mijn benen gekregen. De “schaafwonden” die bijna genezen waren zijn weer open gesprongen. Woensdag zijn we voor controle in het UMCU naar de plastisch chirurg geweest. Was een hele onderneming met rolstoel en al, maar we waren prima op tijd. Het behandelplan is aangepast met andere middelen. Eigenlijk moeten de wonden schoon weken in bad, maar ik kon de trap nog niet op!

Vrijdag lekker in de rolstoel voor het huis in het zonnetje gezeten. Daarna kwam om 3 uur de fysio en hebben we maar 1 doel afgesproken: leren traplopen zodat ik in bad kan zodat de wonden beter zullen genezen. Met de nodige tips en hulp lukte het om de trap op te komen.

Vrijdagmiddag gelijk in bad gelegen. De wonden zien er een stuk beter uit. Daarnaast slaap ik ’s nachts nu niet meer in de kamer maar in mijn eigen fijne bed. Heerlijk. Voor op de dag blijft het bed in de woonkamer nog in gebruik. (wondverzorging, rust).

De afgelopen weken wel veel last van hoofdpijn gehad. Gelukkig heb ik daar goede medicijnen voor die zorgen dat de pijn met een half uurtje weg is. De hoofdpijn komt doordat alle spieren rondom mijn nek, schouders en hoofd heel stijf zijn. Moet met oefeningen weer in beweging komen.

Het lopen wil nog niet zo vlotten. Wel komt de kracht terug. Daardoor verwacht ik dat ook het lopen steeds gemakkelijker zal gaan. Kan nu in de kamer voorzichtig zonder steun een paar stappen lopen, maar verder kom ik nog niet.

Tot slot van dit stukje wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de steun die is gegeven. We hebben zo ontzettend veel reacties gekregen dat het onmogelijk is om iedereen persoonlijk te bedanken. Hartverwarmend, ook voor mijn gezin, deze fantastische steun in moeilijke tijden.

258 gedachten over “2 weken thuis

 1. Hoi Dolf,
  heel fijn om te lezen dat de weg omhoog weer is ingeslagen. Je hebt wel een helse achtbaanrit achter de rug. Hopelijk wordt de transplantatie straks een kalm rondje in de draaimolen.
  We wensen je veel succes en geduld bij het verdere herstelproces op weg daar naar toe.
  Groeten
  Rob en Lucy

 2. Fijn Dolf, dat de stapjes vooruit blijven komen. Nu zelfs stapjes omhoog (naar je eigen bedje nog wel!!) heerlijk!!
  Geweldig al die hulp om jullie heen. Allemaal goede professionele adviezen zo te horen van mensen die er weet van hebben.
  Hopelijk kun je de krachten weer zo opbouwen dat de rolstoel weer weg kan en mag. Blijf maar fijn vooruit kijken en verder herstellen.
  Hopelijk komt er veel zon en warme dagen dan kun je vast veel vitamine Z opdoen! Daar knap je als mens ook al van op! groetjes weer!
  Ingeborg

 3. Hai lieve Dolf,

  Die stapjes voor en achteruit zullen nog wel een heel poosje duren. Zo te lezen gaat het in iedergeval wel elke keer de goede richting op. Tja je mag mijn scootmobiel, mijn parkeerkaart maar mijn lift is een beetje moeilijk brengen denk ik 😉 Heerlijk dat je nu de trap op kan en lekker in bad of douche kan zitten. Je voelt je dan ook gelijk heel anders hé. Ik zou zo graag willen dat ik iets aan je hoodpijn kan doen maar ook dat [zoals de hele weg naar boven] kan ook alleen maar met oefenen, oefenen, oefenen.
  Je hebt er zeer zeker de kracht voor al zal je sommige dagen zoiets hebben van pfff laat me ajb.

  Het weer gaan lopen zal [achteraf] waarschijnlijk sneller gaan dan je denkt. Je weet t hé..op een berg kijk je pas naar beneden als je alle stappen er naar toe hebt afgelegd.
  Je kan het hoor kanjer!!!
  Liefs en een dikke knuffel van mij

 4. Hallo Dolf,
  Heel blij om het positieve nieuws te lezen..heb vanaf dag 1 alles gelezen en gevolgd…met heel wat schrik, geef ik toe, dat kon toch niet, al die ellende,had een déja-vu. Had het volste vertrouwen in de SCT, je was sterk en heel positief, dus dat komt goed, dacht ik….effe anders gelopen. Nu is het inderdaad heel belangrijk om voldoende te herstellen en kracht op te doen. Een SCT is niet niks, hoe sterker hoe beter, en jou leeftijd zit mee, het is de ultieme kans op een nieuw leven.Eerst nog medicatie nemen en nog wat jaartjes wachten raad ik zeker niet aan…die helpt niet bij iedereen….en als de MF te ver is, word het heel moeilijk, dus aarzel niet. Ik volg u zeker verder op, weet hoe zwaar dit is voor u en u familie, maar men moet erdoor….hoop dat jullie binnen enkele maanden, blij en ontspannen kunnen lachen. Ik duim alvast voor het allerbeste, en volg u op beide fronten, bij MPN en op u blog. Warme, sterke knuffel.
  Lieve groetjes,
  Solange De Meester.

 5. heh kanjer, wat leuk weer wat van je te horen,niet makkelijk ,maar toch nog steeds stapjes vooruit,wat lijkt me dat heerlijk weer in je eigen bedje,geweldig. hopelijk weer wat beter weer zodat je nog meer van het zonnetje geniet, is goed voor je. douchen is opeens ook een luxe he? jullie doen het goed, veel sterkte en liefs en kussen van Atty

 6. Hallo Dolf,
  Fijn al die goeie berichten!
  Allemaal een stap in de goeie richting!
  We wensen je heel veel stertke voor alle momenten dat je alles op alles moet zetten om daar te kunnen komen!
  Veel liefs voor jou/jullie
  Gijs en Monique

 7. Heb je shirt gisteren eer aan gedaan…..3-5 winst op Sportlust Vet1 …makkie.

 8. It’s great to have you on board! It’s getting ingecasinrly more crowded in this Part of the world but thankfully the New Forest and the ponies are protected and managed. It was good fun when they came to beg for a taste of ice cream, my daughter was beside herself!

 9. Can’t beleive I forgot Murphy – another of the 2002 boys.Nicky Shorey has better stats than Baines.Actually he’s got better stats than Chimbonda, Gary Neville, Evra, Terry, Emerton, Lucas “£70k” Neill, and O’Shea.Not that I’m taking the thing the whole way – but the end of season stats make interesting reading (on Gerrard vs Lampard for example).

 10. Je partage à bien des égards l’écoeurement de Màc au sujet de Genet, qui correspond d’ailleurs exactement à ce qu’en dit J.-C. Milner.Mais je suis vraiment étonné de ce vous dites, Abdel, au sujet de Genet. Votre admiration, mêlée à je ne sais quoi d’ignorance plus ou moins volontaire a de quoi m’étonner. Je n’en reviens pas, d’une certaine façon, de ce que vous dites.

 11. There will be no clashes with the Catholic church. There are none now.Pelosi is for abortion, is she excommunicated? No. Is Kennedy and the rest of the Catholic legislators of America who defy the church on everything?No.So the Church is hypocritical and doesn't care one iota about abortion.It's all talk.

 12. What I meant Ross, was that if it was unflattering to the BC liaRs, wastes of space like Sean Leslie or Bill "not so" Good would be UNLIKELY to pass it on to their audience, assuming they still have such a thing. Alison has some great examples of del Mastro et. al. and pretzel logic at the Mayrand appearance last week. So far Mayrand sounds like a straight shooter!

 13. Bin von Twitter hergekommen. Tolle Terminsammlung, Danke dafür!Ich durchforste das Netz mühsam nach Literaturblogs aus Stuttgart und Radius. Weiß deine Linkliste auch etwas darüber?0711 Grüße

 14. Schöne Fliesen. Die kleinen eingeschnittenen Stückchen hätte ein echter Fachmann nicht zugelassen. Der hätte die Fläche vorher ausgemessen und beidseitig gleich große Fleisenteile gezaubert. Aber vielleicht steht da ja irgendein Möbel ;-(

 15. Great Content…we like to honor many different web sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out…

 16. Eri-chan – if memory serves, I got two large baking sheets worth out of this batch. It really depends on how thickly you roll them, so it’s hard to say exactly. I will go out on a limb and say 60 crackers – it is hard to keep track when people are eating them as soon as they come out of the oven! 🙂

 17. I liked up to you will receive performed right here. The comic strip is tasteful, your authored subject matter stylish. nevertheless, you command get got an impatience over that you wish be handing over the following. in poor health certainly come more beforehand again since exactly the similar just about very often inside of case you shield this increase.

 18. Joce, tu és um exemplo de que "a quantidade não significa qualidade"!Gostei muito do teu texto.O último parágrafo é de leitura aconselhável a quem ainda despreza ou, melhor dizendo, "discrimina este tipo de assuntos".Beijinho e parabéns!

 19. Last year at Hanukkah, the amount of potato latkes, piled to the ceiling, had our mouths hanging open in awe. For the love of G-D, how does she do it? Please let me be a part of this frenzy of Maccabee’n mayhem. So, I took the whole day off to help. I hoped to learn how to make latkes, but what I started to master as we peeled and laughed was far more remarkable.

 20. no fare why normally if blizzard trys to get this game on the xbox 360 console and the ps3 higher player next gen + the game = more players + online = more money!!!! + the wii = huge MONEY!!!!!!! 1!!!!

 21. Looking at these long-term pricing numbers in this post and previous ones, what's the big deal if we're simply going back to the same pricing as the '80s and '90s? It's not like we had some huge move away from petroleum then, it would appear we're still waiting on good ways to use all that natural gas.

 22. a cazut psdul din gurvernare? foarte bine, de ce nu a cazut totusi psdul la puscarie? acolo e locul lui…te astep la mine pe blog unde discutam cum Jigodia de N. Plesita a crapat fara sa plateasca cu nimic pt crimele lui….

 23. Wow, guys, thanks so much for these wonderful free images! I totally love all your eco-friendly photos, and agree with Natasha: I’d love to see more of those! 🙂 Keep up the good work.

 24. Dear Sulaemanhow are you?I’m just playing aurond with the balita theme. Now I’m at a critical point. When I open the shop, at the first page are just product pictures. Is it also possible to show categorie pictures instead? That would be pretty cool.Is it possible and how much would it cost to chage it like that? Thank you very much for your help.With best regards,Tobi

 25. I’ve been to 1Oak many a times with my native NYC friends and although i think i have attractive friends- I am not sure we fall in the same category as Bar, Halle, Charlize, and Jessica Biel (we might be a bit below- therefore not worth speaking about or even having as a friend) Thus not a great accomplishment to go to 1Oak, by any means- any moderately attractive person is allowed in. BTW- so Bar and Jessica Biel aren’t good enough for you but are good enough for Justin Timberlake and Leo DiCaprio? im puzzled…

 26. Un saluto a tutti.Stasera sono stato all’arenile di Bagnoli ad assistere al concerto di Eduardo Bennato …. meraviglioso nella cornice della sua bagnoli.Che grande artista Napoletano….Vi confesso che io, napoletano che vive a perugia, mi sono commosso quando ha cantato “la mia città “… la lacrimuccia e’ scappata … c’aggia’ fa’

 27. Sep28Bryan Magana Glad you clicked! Thanks so much for sharing your story. The families of people who struggle with (or embrace) same-sex attraction are such an important part of this conversation, and part of the reason I decided to speak up. Please know that I’m praying for you and your daughter. Hope you’ll find lots more encouragement. God bless you.VN:F [1.9.20_1166](from 7 votes)

 28. Sziasztok!Engem az érdekelne, hogy volt e már megfigyelésetek arra vonatkozóan, hogy jó e ha teljesen kikapcsoljuk a Kindle-t, vagy néha érdemes csak? Jobban bírja az akksi? (bár elvileg semmi köze nem kellene, hogy legyen hozzá, mivel nem szív energiát)De akkor mégis mi értleme van teljesen kikapcsolni?

 29. Patriota disse:Talvez não tenhamos tecnologia o suficiente para detectar caças de 5 geração , mas algo me leva a creer que Moscou tem uma carta na manga com relação ao F-22 pois nada é 100% acreditem os pilotosainda serão o fator que define a batalha nos ceus por muito tempo.

 30. GasztroRéka, próbáld meg egyszer tejföllel,sajttal! Olyan, mintha lángost ennél!:)))Jókaja, hát, tényleg nem összekeverendő!:)Maryenne, én is!:)Thrini, én is, én is!:)

 31. Добрый день Татьяна, спасибо за Ваш вопрос!К сожалению, единственным эффективный метод лечения желчнокаменной болезни — удаление желчного пузыря. Лапароскопическая холецистэктомия на данный момент является «ÃÂ·ÃÂ¾ÃÂ»ÃÂ¾Ã‘‚ым» стандартом.С уважением, врач-хирург Бурмич Кирилл Сергеевич

 32. やすこさんと同意見です。実はちょっと前にちゃんとHNつけてコメントを書きました。見事なまでに「私はちゃんとやっている!」のオンパレードに正直引きました。次男くんの問題行動ひとつひとつに目を逸らさずに対応しているのは分かります。でも、それでダメなのが今の現状。あなたを甘やかして頑張ってるね、偉いねというのは簡単です。でも、そのぬるま湯につかっていては、今の現状が改善するどころか悪化するのではないでしょうか?わが子に相談文を読ませ、感想を聞いてみました。異常だと言いました。いくら目の前にお金が放置されていても、フツーは盗らないよ?自分もたまにお母さんがテーブルの上に小銭を放置してるのを見て欲しいなって思うことあるけど盗らないよ。だって泥棒じゃん。聞けばいいじゃん、親子なんだから。ダメって言われるだろうと思うけど、そう言われたらやっぱりねで終わるじゃん。それも気軽に聞けないほど、お母さんと話すのが嫌なの?怖いのかな?それに知らない大人にうるせぇとか言わないよ。怖くて言えないよ。っていうか、家に金庫買ったってアリエナイ!家族の関係が異常ですって言ってる証拠じゃん。うちの家には泥棒がいますって言ってるようなもんだよね?小6ってそんなもんと聞いてるけど、そんなもんじゃないよ。絶対、この子おかしいよ。普通じゃないよ。僕の周りにはそんな子いないし、聞いたことないよ。きっと何か苦しんでるんだと思う。そうじゃないと、子供がお金盗んだり、暴れたりしないでしょう? 僕は早くこの子を助けてあげてほしいなって思うよ。 だそうです。私は正しい、頑張っている、確かにそうかもしれません。でも、悪化する一方ならば その頑張りは間違っているのだと思います。間違った頑張り方で正しい方向に導くのは無理ではないでしょうか。勇気を出して ここで「助けて!」と声をあげたのですから、もうひとふん張りしてください。まずは自分が変わることが次男くんへの変化につながると思います。

 33. Yes, if only Elizabeth Warren could be running in a Democratic primary against Obama, if only to wake him up about his disastrous caving-in to Wall Street insiders like whoever made him hire Tim Geithner. Thank you, please keep up the good work!

 34. 49d142ona 26c6b821bcGreat put up! I?m just starting out in group management/advertising and marketing media and making an attempt to learn how to do it effectively – sources like this text are incredibly helpful. As our company is based in the US, it?s all a bit new to us. The instance above is one thing that I worry about as effectively, easy methods to show your own real enthusiasm and share the fact that your product is beneficial in that case22

 35. Hola!Trabajo en una agencia brasileña de publicidad en medios sociales en internet y estamos interesados en contactarle para hablar mejor de una campaña que empezaremos pronto en su país. Intenté escribirle pero no ha sido posible hacerlo por el formulario de correo.Le pido que por favor se ponga en contacto conmigo lo más pronto posible. =)Un cordial saludo.

 36. Me impresiona que todos y cada uno de los platos que presentas en tu blog me parecen cada uno mas delicioso que el otro.Voy descubriendo nuevas combinaciones de ingredientes que uno ya conoce pero en nuevas versiones que son realmente tentadoras.Tu familia debe ser tan felíz con todos esos platos!Felicitaciones!Katia

 37. vu ton résultat cette année, je demande une contranalyse de tes échantillons de pipi de l’an dernier. je pense qu’on t’a là à ton vrai niveau. à part Nantes en ligue 1 y’a une dizaine d’années je ne vois qui a fait pire.Titré une année, relégué la suivante. Fieldog-le-Nantais. Ah mieux, Fieldog-le-dix-de-Nantes (qui n’en comprend?)

 38. I’ve actually got the second of two turkeys I am cooking for a drop off catering gig in the oven. They only want breasts, so you can imagine where the carcasses (Carcassii?) are going!Pursuant to delGrosso’s comment, can you make stock without putting it in the oven?

 39. there are good groups serving on most…top freelancing websites. the following quick tips would help you pick appropriate teams. why are good writing skills so crucial in the workplace? communication skills are key to the operation of any business or place of employment. and written communi…

 40. NOW THAT WAS LAUGH OUT LOUD FUNNY…only is it me? that knows what you went thru to get the “shot”… haha. how many outtakes of the outtakes did you go thru? gotta love it. And what a beautiful falcon. wow.happy belated valentines to you too!!!oooh. come see i’ve got some baby doelings just born on the 11th. gonna post more pics tomorrow if i can.

 41. Opisy są genialne nie mam żadnej mytcwaoji aby coś zmieniać jedynie sprostować, że moje myszy są w doskonałej cenie, najwyższej jakości, prosto z Chin. Większość z nich odniosła jedynie lekkie kontuzje podczas ćwiczeń Tai Chi. Pragnę rf3wnież stwierdzić, iż jestem zupełnie nieszkodliwym badaczem. Nie chce mi się dźwigać zestawu to perfuzji dlatego wasze mf3zgi są bezpieczne, jeszcze

 42. à°•ొà°°ిà°¯ాà°²ో ఉన్నన్à°¨ాà°³్à°³ు à°† à°•ాà°°్à°¨్-à°«్à°²ేà°•్à°¸్ à°¤ినలేà°• à°šà°š్à°šేà°¦ాà°¨్à°¨ి… à°¨ేà°¨ు à°¤ీà°¸ుà°•ుà°µెà°³్à°³ిà°¨ à°®ిà°•్à°¸్(ఉప్à°®ా/à°¦ోà°¶) à°…à°¨్à°¨ీ à°…à°¯ిà°ªోà°¯ేసరిà°•ి ఇక à°µాà°Ÿిà°¤ోà°¨ే à°—à°¡à°ªాà°²్à°¸ి వచ్à°šేà°¦ి…à°¨ేà°¨ు à°…ంతకుà°®ుంà°¦ు à°®ీà°²ాà°—ే à°¬్à°°ేà°•్-à°«ాà°¸్à°Ÿ్ à°²ో à°¬్à°°ెà°¡్/à°…à°¦ీ-ఇదీ à°Žà°²ా à°¤ింà°Ÿాà°°ా à°…à°¨ుà°•ుà°¨ేà°¦ాà°¨్à°¨ి.. à°’à°•à°¸ాà°°ి à°®ా à°¸్à°¨ేà°¹ిà°¤ుà°°ాà°²ిà°¤ో ఇదే à°®ాà°Ÿ à°…ంà°Ÿే, à°¨ాà°•ు “Urban Sophostication” à°¤ెà°²ియదు à°…ంà°¦ి!!!à°ªైà°¨ à°Žà°¨్à°¨ి à°šెà°ª్à°ªిà°¨ా à°ˆ à°Ÿà°ªా à°®ోà°°à°²్ ఏంà°Ÿి à°…ంà°Ÿే… à°®ీà°°ు à°µంà°Ÿ à°¬ాà°—ా à°šేà°¸్à°¤ాà°°ు à°…à°¨ి à°šెà°¬ుà°¤ుà°¨్à°¨ారనమాà°Ÿ!!!!

 43. Nossa, como senti falta disso nesse natal. Não disso das piadinhas, mas disso da família.Passei “sozinha”, comendo um sanduíche de peru seco na cafeteria, trabalhando no emprego mais legal do mundo que um monte de gente quer ter, mas não imagina que é necessário trabalhar no feriado…hehe.Agora, vai ter bolo no próximo natal? rs

 44. Hello there I like your blog site. Do you need to visitor publish upabout mine someday? If so you should let me know by means of email or simply answer this particular opinion because My partner and my spouse and i actually subscribed to announcements and definately will realize if you do.

 45. Great site! I truly love how it really is simple on my eyes and the data are effectively written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been created. I’ve subscribed to your RSS which should do the trick! Have a nice day!

 46. I agree with the first commentator. I feel like in the short few months I have been visting this blog that I have been getting a real education. Thank you. One of my boys is already a teenager, so I have been watching for signs of substance abuse, as you have recommended. I will say though that he is a cyber junkie. Your book is helping me confront that problem too. When is your ADHD book coming out? I thought it was supposed to be here already. ANd I also am interested in the video blog you promised. Is that still happening????????

 47. pisze:Mam trzy pary starych telefonowych słuchawek z różnych aparatów, wszystkie na miniUSB a do swojego telefonu nie mam żadnych. Teraz będę mógł w koncu sobie słuchawki zrobić. Ja z kolei mam pytanie nie na temat: możliwy jest jakiś tani montaż adaptera microSD do wpinania w port USB?

 48. Chers TechPBpaintball, mon nom est Derek Miller et son 16-et environ 5’6. Je roule Yamaha TT-R 230, mais ils se yz Goin 250, parce que je veux un vélo de course, et je veux aller à la moto plus forte et plus rapide. I’m Goin pour obtenir YZ125, mais je veux faire du vélo, plus Travis Pastrana, alors j’ai choisi le an 250. si je voulais aller w YZ125 YZ250 et de voir ce vélo comme u mieux. Texte moi 361-258-1320 Mabey nous pourrions aller ensemble pour un certain temps, lorsque nous avons de nouveaux vélos.

 49. If the government fails in its duty to curtail violent crime and protect its own citizens against foreign invasion, this creates a power vacuum. Some other organization (sometimes a legitimate group of citizens, more often a crime syndicate or a narcoterrorist organization) will step in to become a proto-government.

 50. at that moment. I wasn’t there, but it is so evident in the way they are looking at each other, eyes fixed unselfconsciously. What a wonderful “catcher” of love you are, Caroline!Loved the two little flower girls running hand in hand too!

 51. Dein Vorschlag mit Deamon Tools habe ich auch schon probiert. Habe ein mini Image gemounted und Y.A.S.U ebenfalls gestartet, doch GTA 4 erkennt das es keine orginale DVD ist, ebenso bei dem full Image meiner GTA 4 DVD. Also ich kann machen was ich will, das Game wird nicht gelesen.Habe jetzt erstmal ein externes DVD-Laufwerk angeschlossen, so geht es vorübergehend, aber kein Dauerzustand.PS: GTA 4 ruckelt. Ich hau es bald echt weg.

 52. I wish to convey my respect for your kind-heartedness in support of those people that have the need for assistance with this particular concept. Your personal commitment to getting the message all around appeared to be amazingly valuable and has really made ladies like me to get to their goals. Your new warm and helpful suggestions implies a whole lot to me and additionally to my peers. Best wishes; from all of us.

 53. Ontem os Cintristas, os Santanistas, os Roquetistas, os Cunhistas e os Franquistas.Actualmente os betencourtistas ou os cristóvãosistas.Amanhã outros …istasÉ o culto da divisão, pois só eu é que tenho razão e o outro é parvalhão.Espero continuar a ter o discernimento de apenas reconhecer o Sporting Clube de Portugal como ideal da minha fé desportiva!

 54. ஆம் மக்களே நீங்களும் பாலேசாராவைப் போல் மிகவும் நல்ல பிள்ளையாக ..பிழைப்புவாதியாக, சந்தர்ப்பவாதியாக வாழக் கற்றுக் கொள்ளுங்கள். நக்கிப் பிழைத்தலே நயமான வாழ்க்கை என்று பாலேசாரா அறிவுறுத்துகிறார்.ஏற்றுக் கொள்ளுங்கள்.

 55. سپاسگزارم از همه دوستانی که همیشه به طرح های من لطف داشتند… پست های مختلف قطعه گواه اینست که پیشرفت من مدیون وجود داداش حسین بچه بسیجی هاست… الهی که همیشه سلامت و در صراط مستقیم باشد… شما هم من را در دعاهای گیرای رمضان کریمتان فراموش نکنید.

 56. killer..everybody knows that new york is one of the strictest states when it comes to possession and carrying handguns.0look at plaxico buress ..he shot himself and got 2 years , look at lil wayne ..and prodigy..what do all three of these people have in common? they got caught carrying a concealed weapon in the state of new york.

 57. Pingback: Google
 58. Pingback: Anal Plugs
 59. Pingback: Her Sex Toy
 60. Pingback: Chaga Pilz
 61. Pingback: Vibrator Sex Toy
 62. Pingback: Sell. Free Stuff
 63. Pingback: heat pump
 64. Pingback: nike air jordan
 65. Pingback: bragi
 66. Pingback: 100% pure mulvadi
 67. Pingback: 100% pure mulvadi
 68. Pingback: papaya
 69. Pingback: the rabbit sex toy
 70. Pingback: rotating vibrators
 71. Pingback: income from home
 72. Pingback: adam and eve
 73. Pingback: Buy ios installs
 74. Pingback: peru tour
 75. Pingback: vaginal stimulator
 76. Pingback: free cash
 77. Pingback: Anal Play
 78. Pingback: Toy Papi
 79. Pingback: vibrating panties
 80. Pingback: Swan Wand
 81. Pingback: g spot
 82. Pingback: szybka chwilowka
 83. Pingback: rabbit vibrator
 84. Pingback: analyst
 85. Pingback: buy sell cyprus
 86. Pingback: Search 3000 App
 87. Pingback: amazon product Seo
 88. Pingback: gaming keyboards
 89. Pingback: microcamere spion
 90. Pingback: backgammon game
 91. Pingback: smm panel
 92. Pingback: sex blindfold
 93. Pingback: rabbit vibe
 94. Pingback: sex toy haul
 95. Pingback: anal sex toys
 96. Pingback: buy dildos
 97. Pingback: penis
 98. Pingback: Port orange
 99. Pingback: Diet Pills
 100. Pingback: Arduino shields
 101. Pingback: 福井脱毛
 102. Pingback: 福井脱毛
 103. Pingback: 福井脱毛
 104. Pingback: 福井脱毛
 105. Pingback: 福井脱毛
 106. Pingback: buy beats
 107. Pingback: 100% kona
 108. Pingback: coins
 109. Pingback: server
 110. Pingback: pure kona
 111. Pingback: County Permit
 112. Pingback: adult
 113. Pingback: motu and patlu
 114. Pingback: jimmy buffet
 115. Pingback: kona 100%
 116. Pingback: Water plumber
 117. Pingback: Cellphone repair
 118. Pingback: robert
 119. Pingback: jung
 120. Pingback: Eyebrows
 121. Pingback: Free chaturbate
 122. Pingback: desigirl

Reacties zijn gesloten.