UMCU Dag 7: Intensive Care

Vanochtend om 9.00 uur heeft Marjolein gebeld hoe de nacht geweest was. Het blijft nog steeds afwachten en de hartslag en bloeddruk zijn redelijk. De temperatuur is nog wel te hoog.

We hebben met de plastisch chirurg gesproken. Zij komt steeds even kijken naar wat er gedaan is en wat later door haar hersteld moet worden zodat ze goed voorbereid is op de komende huidtransplantatie.
De verpleegkundige en Marjolein hebben Dolf’s baard er samen af geschoren. Dit is gedaan om de kleur van zijn gezicht goed zichtbaar te houden. Dat is nu erg belangrijk. Ook Karin en Jeroen hebben hem nog nooit zonder baard gezien.
De laatste dagen is 3x de slaap medicatie stopgezet. Op het moment dat hij bij begint te komen, kan dan in een aantal seconden kan getest worden of hij neurologisch nog correct functioneert voor ze hem direct weer terug in slaap brengen. Dit is allemaal in orde.
Hij wordt nog steeds continu slapend gehouden.
De temperatuur die hij vanavond heeft is 36,9. Dit is geen koorts meer, maar ook dat is weer afwachten.
Gezien de ernst van de situatie kan alleen familie op de IC op bezoek komen.

5 gedachten over “UMCU Dag 7: Intensive Care

 1. beste Marjolein, Karin en Jeroen,

  Tiny en ik zijn een weekje op vakantie geweest, en doordat we geen internet hadden konden we de blog van Dolf niet lezen.
  Ik ben vandaag erg geschrokken van de situatie waarin Dolf terecht is gekomen, en de narigheid die jullie hierdoor mee moeten maken… Ik hoop dat jullie, helemaal in de lijn van Dolf de hoop niet zullen laten varen en vierkant achter hem staan…. Ik hoop met jullie dat hij hier weer bovenop komt, en dat hij later toch aan de behandeling kan beginnen…
  Heel veel sterkte gewenst van Hans en Tinie

 2. Hoi Marjolein, Karin en Jeroen. Het is haast niet te bevatten wat er in een week gebeurd is. Nauwelijks iets meer dan een week geleden, Dolf nog telefonisch gesproken..Dagelijks (zeg maar meermalen per dag) wordt de blog gelezen en wordt er gedacht aan Dolf en jullie, niet alleen door mij maar ook door anderen in mijn werkomgeving. Velen leven mee! Dank je wel voor de blog. Sterkte! Koen

 3. Beste Marjolein, Jeroen en Karin,

  Wat heftig allemaal zeg. We leven erg met jullie mee.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Liefs Ben en Wendy

 4. Beste Dolf,Marjolein,Karin, Jeroen,Loekie en Dylan.
  Fijn om te lezen dat het ietsje beter gaat. Jullie Blog, tot mijn schande, voor het eerst gelezen afgelopen weekend. Maakte veel indruk op mij. Weet wel van het bestaan van Myelofibrose door mijn microscoop-tik, maar te lezen welk impact het op je leven en gezin heeft is toch heel wat anders, dan wat theorie. Heb collega's onder koffie verteld over je Blog, allen zijn zeer begaan met jou en je gezin. Het is goed om ook te lezen wat een diagnose met je doet en wat de mogelijkheden zijn. De dapperheid van de van "de vande Bergjes" is alom bekend. "Chapeau", voor jullie allen. Veel liefs en sterkte; Jose, lab KCL en de rest van de Kromnekken.

Reacties zijn gesloten.